od Merlin » Str 07. Okt 2020 7:19:45
Zdar po dlhsej dobe.
Mam otazku do plena, ohladom bazi nikotinovych, ci ma dakto skusenosti zo solami nikotinu, konkretne bezoat, salycilat a najma malat nikotinu.
Zacina mi dochadzat zasoba a chcel by som to riesit.
Co viem, co mam je benzoat, je fajn a chutny, troska ma v pozadi prichut grilu, ked don naprsi.
Ale to je tak nepatrna chvostikova prichut, ze tomu neprikladam vyznam. Nakolko mam rad tabakovky, je to dokonca vyhoda.
Kostoval som salycilat, ale ten podla mna dost hituje.
Tiez pocitovo, mi pride, ze tie soli nikotinu viac slapu, teda nastup maju pomalsi, ale potom nikotinove prijemne pocity, trvaju dost dlho. Co je fajn a da sa znizit davkovanie. Metabolizacia je skratka pomalsia. Aj chutovo, relativne vyssie obsahy soli /20mg/v baze nehituju, benzoat je hladky a nedusi, vapuje sa skoro ako cista baza.
Mozno pre neznalych trocha nebezpecne, nic menej predavaju sa tie baze, ako su.
Mna by zaujimali skusenosti dalsich, najma aky je malat niotinu.
.................
Kazdopadne z chemickeho hladiska, su soli nikotinu lepsie, ako cisty nikotin, lebo su stabilne, dlhodobo skladovatelne, bez nutnosti vakuovania a ochr. atmosfery, ci uz su zamiesane v bazach, alebo liqidoch.
Elektronika je ako dezinsekcia, stale na kolenach hladame svaby v inom smeti.. Neponukajte mi komerciu, ak mi ale darujete volaco, najprv to rozoberem a zahodim az po tom.