od Merlin » Štv 29. Sep 2016 19:12:41
Nextasis je doma.
Ale tentokrat sa nebudem rozplyvat, ale budem nadavat.
Nextasis by bol super atomizer, ale ma chyby, ktore ho degraduju, na spodne miesto police.
Poskladal som nextasisy 3 ks, ale je tam zavazna chyba, technicka, technologicka, ktora robi vazny problem.
Na kotolni, chyba pod zavitom miesto na tesnenie, takze vzduch sa dostava do kotolne a po kratkom case, zaplavi kotolnu, navin a jadro. Proste zasobnikovy tank, sa nedostane do podtlaku, cez zavit sa dostava vzduch do zasobnika.
Nieje prakticka a jednoducha moznost, tuto chybu napravit, lebo kotolna a trubka, sa neda jednoducho vyrobit nova, na to nemam vybavenie, lebo zavity, by som dokazal vystruhat, ale vyfrezovat kanaly prieduchov vzduchu nie.
Regulacia vzduchu funguje zaujimavo, ale je komplikovana.
menej zavazne nedostatky..
V sade z FT, chybalo tesnenie v kapuci, ktore ma tesnit saci kanal kotolne, od prieduchu a samotny driptipovy airflov ventil tiez nemal tesnenie. Ziadne tesnenie v sade, nezodpovedalo priemerom, do tych drazok.
Problem je v tom, ze to tesnenie, nesmie byt ani velke, ani male, lebo ostava vo vnutornej drazke, tej tesnenej diery. Pre saci kanal a ventilovy rozvod vzduchu z labyrintom, nesmie to tesnenie byt ani prilis tuhe, lebo sa neda nastavit airflow, ale ani moc makke a male, inak zas ten ventil vypadava von.
Dalsi problem je, ze sa to strasne cele prehrieva, ked sa aj posklada a nenaplni moc,aby liqid nezaplavoval kotolnu, tak pri vapovani, sa to cele cudo rozhajcuje az mi pali hubu. Kratky drip tip nieje problem, aj ked dam dlhsi, tak normalne citim, ako mi pod nosom fajruje kotolna. A to mam este aj plysovy obal tvare.
Ked znizim vykon pod 12W, tak to celkom ide, hulit sa stoho da, ked stiahnem airflow na minimum, tak si pekne pobafkam, ale potom zas je citelne to ohriatie toho atomizera.
Dalsi problem je, ze len na jednom z troch, neprefukuje falosny vzduch, pod ten driptipovy ventil, takze je mozna regulacia.
To by som este vedel ocenit, ako nie chybu, ale vlastnost, ze to ma prisavanie cerstveho vzduchu, ale zial nieje to tak.
Naivne som dufal, ze to bude dobry spolocnik, mensi ako nextgen, z vatsou zasobou liqidu, na maly elaf pico.
Velke houby, je to taky komplexne problemovy atomizer, ktory momentalne bude rozobraty na organy a pouzijem z toho len centerpiny a spigoty do Nextgena.
Dam tomu este sancu, ak dokazem vyrobit novy centralny kanal z osadenim na tesnenie. Ale zatial to bude pomlete do klobas.
A myslim, ze to bol asi moj posledny atomizer do zbierky.
Vsetky ostatne atomizery funguju a nextgeny pouzivam od jari, ostatne atiky zahalaju v policke. Doma si bafem z heavy cuboida a bud fenixa, ale prevazne z change V1
Nextasisu, som dal som pracovnu prezyvku Lastshit.
Velmi ma to mrzi, ale budem informovat ak sa mi nieco podari vymysliet, ale koli znacnej zlozitosti som narazil na zatial neprekonatelny problem. A to sa mi nestava casto.
Mozno teoreticky, by slo pod zavit kapuce, naletovat nerez velkoplosna podlozka, ktorej by sa spravilo osadenie na O kruzok, ale myslim, ze je to take trocha od veci. neviem, ci by potom bolo mozne, jednoduche plnenie, naliatim liqidu. To budem musiet prebadat a asi to bude stat zivot jeden nextasis.
Zdar!
Elektronika je ako dezinsekcia, stale na kolenach hladame svaby v inom smeti.. Neponukajte mi komerciu, ak mi ale darujete volaco, najprv to rozoberem a zahodim az po tom.