Jedna overena teoria hovori, ze ak fajciar silny, alebo slaby ma nejaku alergiu na cokolvek, fajcenie tabaku (zapalenie a fajcenie) nie vsak nejakych light serepeticiek, ale poctiveho tabaku mu bud pomoze, alebo rovno vyradi z boja.
Treba si vyslukovat poriadne a bez spekulacii jednu partagasku, alebo cigarillo Romeo y Juliete a pokial nasledky pretrvavaju, alebo sa zhorsuju, tak potom treba seknut z fajcenim ako takym.
Nasledne skusat a testovat rozne liqidy, najlepsie PG, ktore nezvyknu drazdit, lebo PG sa pridava aj do cigariet tabakovych.
Rozne aromy v liqidoch mozu byt nebezpecne, pretoze mozu obsahovat aromaticke alergeny a pely z rastlin, ktore mozu drazdit.
Ja os. mam aromu Tuscan garden a Tuscan reserve, z ktorej kycham, tecie mi sopel a palia ma oci.
Je to zmes z nejakych toskanskych zahrad a evidentne je, ze je to alergenmi nejak nasiaknute.
Pri vapingu treba z rozvahou hladat liqidy, najmenej alergenne byvali vzdy stare dekangy v prevedeni PG.
Zial nebyvali az tak chutne, napriklad Virginia dnes je uplne ina.
Ale dobre sa chovali vselijake prichute MLB, Davidoff a ine v prevedeni cisteho PG baze.